Herman Cornelis Bartholomeus

100 jaar geleden na het einde van de 1e wereldoorlog zwaaide Herman Cornelis Bartholomeus als hospik af uit het Nederlands leger. Uit een familie van koperslagers en stukadoors ging hij als schilder aan de slag.

Aan de Ormelstraat nr.7,  een voormalige slagerij, kwam in een schuurtje achter het huis de werkplaats en de slagerswinkel werd schilderswinkel.

Johan Bartholomeus

In de jaren dertig werd de oudste zoon Johan ”uitverkoren” om ook in het schildersvak te treden. Johan heeft samen met vele Aaltense schilders zijn opleiding gevolgd aan de L.T.S. in Winterswijk.

Ondernemers- en specialistendiploma’s  voor een eigen bedrijf haalde hij via diverse avondopleidingen. In 1969 na de dood van zijn vader nam Johan de zaak over.

Ben Bartholomeus

Tien jaar later in 1979 trad Ben, zoon van Johan, na het behalen van zijn vak- en ondernemersdiploma aan de schilderschool in Zwolle toe in het bedrijf. De oude veel te kleine werkplaats werd afgebroken en vervangen door een nieuw magazijn met werkplaats en spuitcabine in de tuin van de woning aan de Ormelstraat. Door de gestage groei van het bedrijf met bedrijfsauto’s en steigerwagens bleek de ruimte in de Ormelstraat niet voldoende.

Weer 10 jaar later in 1988, verhuisde het schildersbedrijf naar de huidige locatie op het industrieterrein aan de Nijverheidsweg 17 te Aalten. Dertig jaar lang werden met medewerking van diverse werknemers onder leiding van Ben en Myrna Bartholomeus vele woningen, scholen, winkels  en bedrijven in Aalten en omstreken beglaasd, geschilderd en behangen.

Jasper Veerbeek

In 2018 is Schildersbedrijf Bartholomeus overgenomen door Jasper Veerbeek en zijn vrouw Cilla Veerbeek-Penterman. Na 12 jaar in loondienst te zijn geweest bij Bartholomeus zet Jasper Schildersbedrijf Bartholomeus voort. Onder dezelfde naam en met behoud van de kwaliteit die Schildersbedrijf Bartholomeus al jaren kenmerkt.

proosten op overdracht